Våra tips till ditt besök i Kristianstad

Restaurang Martini

Bara en kort promenad längs Västra Storgatan från Hotel Anno 1937 finns våra vänner på Restaurang Martini, som har drivit en hemtrevlig restaurang med fokus på kvalitet sedan år 2000.

Här serveras lunch och middag, med en meny som innehåller både italienska och svenska klassiker, som goda pizzor, pasta, rätter med fisk och plankstek. Restaurang Martini erbjuder även klassiska italienska desserter.

Varmt välkomna!

Naturum Vattenriket

Naturum Vattenriket ligger mitt i stan och mitt i biosfärområde Kristianstads Vattenrike. Det ger besökaren en mycket unik möjlighet för att uppleva naturen mitt i stan.

Bara 10 minuters promenad från Hotel Anno 1937 kommer ni helt nära naturen med besökscentrets utställning, akvarium, utsiktsplats från tredje våningen och aktiviteter för nyfikna barn och vuxna. Ta med egen matsäck eller kliv in på Bistro Årum på andra våningen. 

Naturum Vattenriket är öppet året om (förutom enskilda helgdagar).

Tivoliparken

Tivoliparken har varit en mötes- och nöjesplats i Kristianstad sedan tidigt 1800-tal och är i en central plats i stan med grönytor och gamla, stora träd. 

Här finns även lekplats, hälsoträdgård och ett antal stigsystem. Tivoliparken finns bara fem minuters promenad från Hotel Anno 1937, på väg till Naturum Vattenriket.

En trevlig plats att vila fötterna på efter en långpromenad eller shopping på gågatan. 

Badriket

Välkommen till Badriket, fullt med upplevelser för stora och för små! Vi är badriket för dig som älskar att träna och röra på dig, för dig som vill koppla bort verkligheten och njuta uppe i vår relax eller ha riktigt roligt!

Stig på buss 4 från stationen runt hörnet från Hotel Anno 1937 och hoppa av på Badrikets eget stopp. Busresan tar cirka 20 minuter.

Lilla Torg

Sen Kristianstad grundades efter Kalmarkriget i 1614 har staden varit en viktig knutpunkt i Skåne som har hållt ihop Sveriges mest södra del. En viktig plats för militären, men också för driftiga handelsfolk och som hem för konsuler från hela världen.

I hjärtat av stan finns Lilla Torg, som mysiga handelsgator går utifrån och som förr bar smeknamnet "Lilla Paris".
I dag kan du njuta av historiens vingslag på torgen, de små gatorna med caféer, många olika affärer mellan gamla hus och gröna ytor.

C4 Shopping

Med nära 100 olika affärar och 15 matställen finns det något för alla under samma tak på C4. Här finns även lugna platser för återhämtning under dagen.

C4 nås smidigt från stationen i Kristianstad med bus 545, 551 och 558, och det tar bara 10 minuter fram till stopp Hammar/Nosabyvägen, precis vid entré 1. 

Det finns mycket att uppleva i Kristianstad, fråga gärna oss i receptionen!

Best Western Hotel Anno 1937
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.